keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Karjalan kansallisen teatterin vierailu ke 14.10.

Karjalan kansallinen teatteri Petroskoista tuo Joensuuhun vierailuesityksen, joka pohjautuu Aleksandr Linevskin Kivikirjan sivuja -teokseen.

Venäläinen kirjailija ja tiedemies Aleksandr Linevski kirjoitti vuonna 1939 kirjan nuoren tietäjän vaarallisista seikkailuista. Linevskin innoittajina toimivat mm. karjalaiset kalliopiirrokset, jotka sijoittuvat esihistorialliseen aikaan ennen kirjoitustaidon käyttöönottoa. Kivikirjan sivuja oli vuosikymmenten ajan Karjalan tasavallan luetuimpia lasten- ja nuortenkirjoja.

Kivikirja-näytelmässä on säilytetty kirjan tapahtumien aika ja paikka. Päähenkilö on poika nimeltä Ljok, joka ei tiedä omistavansa piileviä kykyjä, ennen kuin pojan heimolaiset pakottavat hänet tietäjän rooliin. Mystisten voimien avulla poika kehittää itsessään yliluonnollisia kykyjä ja rupeaa välittämään viestejä ihmisten ja henkimaailman välillä. Nuori tietäjä joutuu samalla vaikean valinnan eteen: pysyäkö omana itsenään vai elääkö heimonsa tapojen mukaan? Voiko väkipakolla pakottaminen tuoda ihmiselle onnea vai tuhoaako pahuus jokaisen, riippumatta siitä kuinka voimakas hän on?

Kantaesitetty: 24.11.2012

HUOM! Vain yksi esitys keskiviikkona 14.10.2015.
Liput 12 / 10 / 8 €. Lisätietoja Joensuun kaupunginteatterin sivuilta.

Joensuun Venäjän ystävät ry esittelee toimintaansa Kivikirja-esityksen yhteydessä teatterin 2. kerroksen yleisölämpiössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti